-
کتاب Self-Therapy جلد اول و دوم
این نوشته خلاصه کوتاهی از تجربه مطالعه جلد اول و دوم کتاب Self-Therapy ه.
کتابها نوشته جی ارلی روانشناس، روان درمانگر، معلم، نویسنده و نظریه پردازه، در سه جلد منتشر شده.
این کتاب رو می تونید هم برای خوددرمانی استفاده کنید هم با درمانگرتون اگر با این مدل آشنایی داشته باشه.
جی ارلی رویکرد ifs یا internal family systems رو توضیح میده که یک سیستم جامع برای ساختار روان رو ارائه داده.
و در واقع بنیانگذار این مدل «ریچارد شوارتز» هست.ترجمه فارسی نداره و از نظر متن انگلیسی، هر دو جلد ساده و قابل فهمه.
برای من تجربه خوندن جلد اول به طور لذت بخش، خاص و عمیقی با احساسات و هیجاناتم گره خورد، که هم به خاطر نوع نگاه این مدل به روان انسان بود و هم تحت تاثیر جریانات اون مقطع زمانی و حال روانی خودم.
به طور کلی این مدل به نسبت هر رویکرد دیگه ای که قبلا باهاش سروکار داشتم، برام مفیدتر بوده.
برای مثال کمکم کرده پذیراتر باشم، گره های روانیم رو بهتر درک کنم و براشون اقدام کنم. یا درگیری های ذهنی م رو بهتر مدیریت کنم.
در ارتباطم با دیگران هم تاثیرگذار بوده، مثلا از فرصت هایی که پیش میاد بیشتر از قبل لذت می برم و جریانات رو بهتر درک می کنم، تفاوت ها رو بهتر هضم می کنم و بیشتر از قبل ارتباط میگیرم.
تجربه آشنایی با ifs برای من خیلی بیشتر از این نوشته ست و درواقع حق مطلب در چند پاراگراف ادا نمیشه :)
کوتاه نوشتم در حوصله دوستان باشه.اضافه کنم که معرفی هر دو جلد رو نوشتم و می تونید از اینجا بخونید:
با عرض پوزش، هیچ پاسخی یافت نشد.
برای پاسخ دادن ورود کنید.