-
معرفی مینی سریال بسیار جذاب:" چرنوبیل(Chernobyl)"
سلام دوستان عزیز.
میخوام یه مینی سریال خیلی جذاب و همون طور که از اسمش هم معلومه،کوتاه معرفی کنم.
هرچند که میدونم احتمالا خیلی هاتون یا کامل اون رو دیدین یا حداقل اسم اون رو چند باری از دوستان یا اطرافیان تون شنیدین.در ادامه مشخصات کلی مینی سریال رو می نویسم و بنا به عادت همیشگیم؛توضیح اضافه تری راجع بهش نمیدم که احیانا اسپویل نشه براتون.
“چرنوبیل (Chernobyl) یک مینیسریال تلویزیونی پنجقسمتی بریتانیایی-آمریکایی در ژانر درام تاریخی است. این سریال در سایت مرجع imdb طبق رای کاربران و بینندگان؛ برترین سریال تلویزیونی تاریخ با امتیاز ۹.۶ است.”
سریال «چرنوبیل» حادثهای را که روز ۲۶ آوریل ۱۹۸۶ رخ داد تصویر میکند و از انفجار وسیع قدرت هستهای در اوکراین که موجب شد تا مواد رادیواکتیو در همه بلاروس، روسیه و اوکراین منتشر شود و حتی تا دامنههای اسکاندیناوی و غرب اروپا را دربرگیرد، نشان میدهد
چرنوبیل، ماجرای واقعی یکی از فجایع انسانی در تاریخ است و داستان شجاعت زنان و مردانی را روایت میکند که خود را قربانی کردند تا اروپا را از فاجعه نجات دهند. این سریال کوتاه بر روی فاجعه نیروگاه هستهای چرنوبیل که در آوریل ۱۹۸۶ در اوکراین (شوروی) رخ داد متمرکز است و آشکار میسازد که چرا و چگونه این حادثه رخ داد و به پنهانکاری شوروی اشاره میکند.
سوتلانا الکسیویچ، نویسندهٔ بلاروسی برندهٔ جایزه نوبل برای کتاب صداهایی از چرنوبیل گفت: این سریال کوتاه براساس خاطرات مردم محلی پریپیات ساخته شدهاست.
این سریال به بررسی برخی از روایات ناشناخته یا کمتر مورد توجه قرار گرفتهٔ این فاجعه میپردازد. از جمله تلاشهای الکسی آناننکو، والری بیسپالوف و بوریس بارانوف که در قسمتهای ۲ و ۳ به آنان میپردازد. سه مرد که داوطلب میشوند به منظور قطع آب، که آن آب میتوانست وارد هسته شود و انفجار دیگری را رقم زند، وارد زیرزمین نیروگاه شوند. این کار برای جلوگیری از انفجار حرارتی باید انجام میگرفت. گزارشهای رسمی بعدها به این نتیجه رسیدند که اگر این کار انجام نمیشد، انفجار حرارتی قطعاً اتفاق میافتاد و میتوانست صدها کیلومتر مربع از فضای غیر مسکونی و مسکونی را در بربگیرد و آلوده کند. در پایان قسمت ۵ ذکر شد که برخلاف تصور عموم و برخی رسانهها، هر سه داوطلب از هرگونه تأثیر منفی مواد رادیو اکتیویته جان سالم به در برده و زنده ماندند.کلر کورکهیل، محقق مدیریت دفع زباله هستهای در دانشگاه شفیلد، پروژههای مشترکی با مردم اوکراین و ژاپن برای کمک به پاکسازی چرنوبیل و فوکوشیما انجام دادهاست. او در مصاحبه با یاهو موویز بریتانیا گفت: «اچبیاو به طرز فوقالعادهای در بیان ایفای نقش راکتورهای هستهای به مردم عمل کرده، و توضیح مهندسی هستهای به مردم در یک سریال درام اصلاً آسان نیست ولی اچبیاو به طرز شگفتانگیزی از پس آن برآمده. من میخواستم در توییتر همه چیز را در مورد فاجعه توضیح دهم زیرا سیاست مداران همه چیز را در این مدت توضیح نداده بودند و من میخواستم اطلاعات مبهم را از میان بردارم تا مردم بدانند چه اتفاقی واقعاً در حال رخ دادن است. اما نیازی نبود زیرا اچبیاو با این سریال تلاشِ خیلی خوبی برای توضیح دادن علومِ هستهای و چگونگی وقوع فاجعه به مردم و حفظ داستان واقعی انجام داد. اولین قسمت از این مجموعه با یک انفجار به معنای واقعی کلمه شروع شد، دقیقاً همانند واقعیت، که در آن شب سرنوشتساز در مرکز شهر رخ داد. آتشنشانان محلی به سرعت به صحنه میروند، اما واضح است که آنها برای آنچه که با آن روبرو هستند آمادگی لازم را ندارند. بسیاری از اولین کسانی که نزدیک به تشعشعات رادیواکتیو بودند ساعاتی پس از حادثه جان خود را از دست دادند. برخی از چیزهایی که من دربارهشان مطمئن نبودم، در قسمت اول کاملاً آشکار و دقیق بودند، مثلاً زمانی که یکی از آتشنشانان یک قطعه گرافیت را برداشت و آن قطعه فوراً دست او را سوزاند، حقیقتاً من فکر نمیکردم که سوختگی به همین سرعت رخ دهد، فکر میکردم سوختگیها در عرض چند ساعت یا چند روز ظاهر خواهند شد. ساخت و پروسه امواج تابشی رادیو اکتیو وحشتناک بود و در واقع، احتمالاً خیلی بدتر از آن چیزی بود که خواندم. اما احساس میکنم عوامل سریال، تا حد زیادی از آن را به مردم نشان ندادند. من چیزهای زیادی در مورد چرنوبیل و فاجعهاش میدانستم چرا که من قبل از پخش سریال از آنجا دیدن کرده بودم و در تلاش برای فهمیدن اینکه چطور باید یک انفجار را مهار کنم، با مؤسسه علمی اوکراین، کار میکردم، اما چیزی در مورد هزینههای انسانی و استفاده از نیروی انسانی نمیدانستم، این چیزی بود که از این سریال آموختم.»
این یه مختصری بود که از ویکیپدیا و… براتون نوشتم.
توصیه اکید میکنم که اگه سریال رو ندیدید اون رو حتما ببینید.من که خیلی دوستش داشتم.💙
برای پاسخ دادن ورود کنید.