ضرورت خواب خوب برای داشتن مغز هوشیار
خواب یک کارکرد فعالانه و اساسی است که به بدن و ذهن اجازه میدهد تا خود را بازسازی و تازه و هوشیار کند. بدون خواب کافی، مغز نمیتواند به درستی کار کند و تواناییهای شما در تمرکز، تفکر واضح و پردازش حافظه کاهش مییابد.
خواب و هوشیاری به شدت به هم مرتبط هستند. زمانی که مدت زمان طولانی بیدار بودهایم، نیاز به خواب به ما القا میکند که زمان خواب است (+).
در هنگام خواب، هموستاز (homeostasis یا تعادل زیستی بدن) دوباره برقرار میشود و نیاز به خواب کاهش مییابد. این بار، نیاز به هوشیاری افزایش مییابد و به ما میگوید که زمان بیدار شدن است(+).
مهمترین عامل هوشیاری، داشتن خواب خوب در دو شب قبل از یادگیری و شب بعد از یادگیری است.
مدت زمان و زمانبندی خواب با سطح هوشیاری صبح ارتباط دارند. خواب برای هوشیاری و آمادهسازی مغز انسان برای دریافت اطلاعات جدید بسیار مهم است(+).
سیگنال خوابآلودگی در طول روز با استفاده مغز از انرژی قویتر میشود (+).
اگر خواب آلود و خسته باشیم، به سختی میتوانیم چیزی را یاد بگیریم و به خاطر بسپاریم. در واقع وقتی کمبود خواب داریم، مغز ما در یادگیری و تغییر، بسیار ضعیفتر عمل میکند. در نتیجه از زمانی که داریم به زبان خواندن اختصاص میدهیم، نتیجه زیادی نخواهیم گرفت.
به گفته محققان و متخصصین خواب (از جمله محققین دانشگاه کمبریج که در مقاله Scientists discover secret to waking up alert and refreshed به آن اشاره شده)، کارهای بسیار سادهای وجود دارد که میتوانید از امروز و امشب شروع به انجام آنها کنید تا صبحها با احساس هوشیاری و بدون حس خوابآلودگی بیدار شوید.
در دوره زیر، مفصلتر و به صورت کاربردی در مورد بهبود کیفیت خواب و اهمیت آن صحبت کردهایم:
پاسخها