حداکثر، ۲۷۰ دقیقه

طبق تحقیقات علمی، در روز اگر بیشتر از ۲۷۰ دقیقه، (یعنی چهار ساعت و نیم یا سه جلسه ۹۰ دقیقه‌ای) یادگیری و آموزش داشته باشیم، عملکرد مغز ما برای یادگیری و تغییر، به شدت کاهش پیدا می‌کند.

ما این عملکرد پایین را به شکل پرت شدن تمرکز و تلاش نکردن بیشتر تجربه خواهیم کرد.

بنابراین بهتر است زبان خواندن و سایر یادگیریهای ما از سه جلسه ۹۰ دقیقه‌ای بیشتر نشود.

به این هم توجه داشته باشیم که ممکن است برای برخی اشخاص، این زمان کمتر از ۹۰ دقیقه باشد. با کمی توجه می‌توانیم عدد خودمان را به دست بیاوریم. برای مثال اگر اکثر اوقات بعد از ۷۰ دقیقه کم کم تمرکز و حوصله کم می‌شود، یعنی بازه تمرکز من حدود ۷۰ دقیقه است.

پاسخ‌ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

  1. فکر میکنم اگر بتوانیم قبل از شروع و در پیایان مطالعه خودمان از خودمان یک ارزشیابی بکنیم چقدر می تواند مفید باشد
    یعنی بخشی از این زمان را قرار بدهیم تا ببینیم عملا چقدر این یادگیری مفید بود؟
    البته سخت است

    1. توضیح دادن به بقیه یا خودمون (به صورت مونولوگ) یا نوشتن خلاصه آنچه یادگرفته ایم (به صورت پست وبلاگی یا دفترچه شخصی) هم میتونه این کارکرد رو داشته باشه.

  2. راستش من دقیق متوجه نشدم، اون ۲۷۰ دقیقه ای که نوشتین، با در نظر گرفتن تایم استراحته یا جدا ازونه؟
    چون بعد، به ۳ تا ۹۰ دقیقه اشاره می کنین که تایم استراحت هم دخیله داخلش.

    و این که می خوام این معیار یادگیری رو روتین زندگیم جدا از زبان هم کنم، لطفا رفرنس این عدد هم بدین خیلی ممنون می شم.

    1. سه تا ۹۰ دقیقه ای میشه ۲۷۰ دقیقه
      هر ۹۰ دقیقه هم سه پومودورو
      در هر پومودورو هم ۵ دقیقه استراحت داریم و ۲۵ دقیقه یادگیری
      پس ۵ دقیقه ها رو هم در نظر گرفتیم (همونطور که خودت اشاره کردی)
      با ۲۵ دقیقه‌های یادگیری

      رفرنس این عدد هم دکتر Andrew D. Huberman هست اما لینک یا سرنخ دقیق رو الان که دارم این کامنت رو مینویسم در اختیار ندارم. به نظرم ضروری هم نیست درگیر اینها بشیم مگه اینکه شک جدی یا دلیل خاص دیگه ای براش داشته باشیم
      چنین شک یا دلیلی داری؟ اگه داری بگو دقیقاً برای کدوم نکته و مورد

      1. ممنونم از پاسخ دقیق تون. سوالم اینه که پس رتبه برتر های کنکوری که به گفته خودشون، مثلا ۳ ماه آخر کنکور رو حتی ۹ ساعت در روز مطالعه دارن، اون هارو چطور می شه با این ۲۷۰ دقیقه تحلیل کرد؟ یعنی فقط ۴ ساعتش مفیده و لازم نبوده اونقدر مطالعه کنن؟

        1. این نکات برای عملکرد بهینه ست. اگر یک کنکوری بخواد با کمترین زحمت، بیشترین نتیجه رو بگیره باید روزی ۲۷۰ دقیقه وقت بگذاره اما به جای ۳ ماه (که روزی ۹ ساعت میخونه)، ۶-۷ ماه لازمه

  3. سلام ، نود دقیقه برای یک موضوع هست یا به صورت کلی . مثلا من اگر دارم زبان میخونم و هم زمان کامپیوتر هم یاد میگیرم برای هر کدوم میتونم نود دقیقه وقت بزارم ؟

    1. سلام مهرآسا،
      اینجا منظورمون زمان کل یادگیری هست. برای همه موضوعات. البته باید به تفاوتهای فردی و پارامترهای متعدد دیگه هم توجه کنیم. اما اینجا هدفمون اینه که بدون پیچیده کردن بیش از حد موضوع، یک سری قوانین سرانگشتی برای خودمون تعریف کنیم و از اونها برای مدیریت زمان روزمره مون استفاده کنیم.
      موردی که اینجا داشتیم این بود که اگر بخواهیم در روز بیشتر از ۴.۵ ساعت یادگیری داشته باشیم، باید انتظار داشته باشیم که توانایی شناختی مون افت جدی پیدا کنه. دونستن چنین موضوعی میتونه فایده های زیادی داشته باشه.
      برای مثال کمتر به خودمون فشار بیاریم یا زمانهای یادگیری مون رو در طول روزهای مختلف توزیع کنیم (به جای خواندن مدل شب امتحانی. یعنی چند روز کاری نکنیم بعد یه روز تلاش کنیم به جای همه اون روزها یادگیری داشته باشیم)

ثبت گزارش
 
[contact-form-7 id="56866" title="فرم تماس 1"]